Det billigeste syn i Sorø

Bedste Bilsyn Billigst

Sådan laves et bilsyn hos Au2syn i Sorø

Bor du i Sorø eller omegn, og skal du have bilen til syn?

Det kan være intimiderende at få sin bil til syn, hvis man intet kendskab har til biler. Du kan være helt rolig – et bilsyn skal følge lovens regler.

I denne guide beskriver vi indholdet i et bilsyn, så du kan forberede dig mentalt på bilsynet inden, at du kører ind i synshallen.

Hvis du har spørgsmål, så kan du også ringe til os.

Først prøvekøres bilen for fejl, som kun kan opdages under kørsel

Vi tjekker at stelnummeret er læseligt. Du kan evt. bruge en stålbørste til selv at fjerne rust. Hvis man ikke kan se stelnummeret længere, så kan vi hjælpe med at skaffe dig en ny tilladelse.

Alle bilens bremser testes for skævbremsning og for variation i bremsekraften på hjulene.
Inden du tager bilen til syn, så kan du evt. køre bremserne til forinden, hvis de lige er blevet skiftet

Alle lysene kontrolleres for at se, at de virker. Derudover tjekker vi lygtejusteringen, samt at lygteglasset er intakt.

Synsfeltet skal være frit. Det betyder, at der ikke må være tildækket af klistermærker eller sugekopper. Derudover, så må der ikke være stenslag eller revner.
Synsfeltet er det område som vinduesviskerne visker rent.

Alle monterede instrumenter på bilen testes. Det er eksempelvis sprinkler, horn, advarselslamper og -blink.

Det testes at batteriet er spændt ordentlig fast, og undersøges om benzinslangerne udgør en risiko for at lække benzin fx hvis de er møre.
Af hensyn til miljøet, så testes det om det sker oliespild fra motor

Styrekugler, bøsninger og aksler kontrolleres, da der bl.a. ikke må være slør. Det sikres, at hjulene kan dreje rundt ubesværet, hvilket er et tegn på at bremserne ikke hænger.

Sikkerhedsselerne kontrolleres under prøvekørslen ved nedbremsning. Det tjekkes også, at de ikke blokerer når de bliver trukket hårdt.

Dækkenes mønsterdybde tjekkes og dæksiderne kontrolleres for revner. Det tjekkes også, at dækkenes typer stemmer overens, og om dækkene harmonerer til det pågældende køretøj.

Gennemtæringsrust er et “no-go” i alle de bærende dele, og derfor kontrolleres dette.

Anhængertrækket må ikke være gennemtæret af rust. Stikdåsen skal fungere korrekt. Aftagelige anhængertræk skal medbringes til synet, så vi kan kontrollere for slør.

Dieselbiler tests med røggas-måling, mens benzinbiler tjekkes med CO2 måling. Grænseværdien for hvor meget din bil må udlede afhænger af alder og type

Hvilke fejl finder vi oftest ved et bilsyn? Det kan du læse om her, hvor vi beskriver de 9 fejl i et bilsyn, som vi typisk finder.

Har du spørgsmål til bilsyn, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi holder til i Sorø, og deler lokaler med autoværkstedet Au2rep.